Online restaurantboekingen groeiden met 30% deze Pasen

  • door Pablo
  • 6 maanden geleden
  • 1

Maaltijden waren goed voor 78% van de totale online boekingen die werden gemaakt (7% meer dan februari), vanwege tijd- en mobiliteitsbeperkingen, volgens een EL Tenedor-rapport.

Ook dit jaar hebben we weer een typisch Pasen meegemaakt. Toch is een van de tradities die is gebleven, en soms zelfs gegroeid, om de beste traditionele gastronomie te proeven en te genieten van het goede weer. In feite zijn de restaurantreserveringen in Spanje met 30% gegroeid ten opzichte van de vorige maand en is een gemiddeld ticket van ongeveer 25 euro per diner bijgehouden, zeer positieve gegevens voor de Spaanse gastvrijheid, volgens een rapport opgesteld door El Tenedor.

Zoals uit deze cijfers blijkt, is de consumptie in de horeca nog een jaar gegroeid en dat is ook opgemerkt in de verwachting van de consument. Als ze in de voorgaande maanden meer improviseerden bij het boeken, tijdens deze Pasen zijn ze meer toekomstgericht geweest en hebben ze gemiddeld 18 uur van tevoren geboekt (vergeet niet dat in Pasen 2019 het voorschot slechts 5 uur was). Deze anticipatie is vooral merkbaar in gemeenschappen zoals Galicië (+24%) of de Gemeenschap van Madrid (+17%).

Als we kijken naar de consumptiegewoonten van diners, is er een groei van de voedseltijdreserves, zoals het afgelopen jaar. In deze Pasen, in navolging van de trend van de afgelopen maanden, waren maaltijden goed voor 78% van de totale online boekingen die werden gemaakt (7% meer in vergelijking met februari)

Compare listings

Vergelijken
Open chat