Investeren in recreatie vastgoed nr 1

  • Pablo door Pablo
  • 4 maanden geleden
  • Blog
  • 0
investeren

Investeren in recreatie vastgoed , Spanje, met zijn groeiende populariteit als vakantiebestemming en investeren, trekt niet alleen binnenlandse en buitenlandse toeristen aan. Ook investeerders laten hun oog vallen op recreatiewoningen.

In het afgelopen jaar werden er maar liefst 127,8 miljoen overnachtingen geboekt een stijging van 201% op 2021, wat een aanzienlijke stijging aantoont, en goed rendement op je investering.

Deze trend weerspiegelt zich duidelijk in de vraag naar en verhuurbaarheid van recreatiewoningen goede investering me teen goed rendement vast.

Recreatiewoningen investeren hebben de interesse gewekt van zowel individuele kopers als institutionele investeerders  Volgens het Kadaster zijn er meer dan 306.000 recreatiewoningen in Spanje, voornamelijk gelegen op vakantieparken met meer dan honderd huizen.

Opmerkelijk is dat slechts een kwart van de verkochte woningen vorig jaar losstaande woningen betrof, waardoor er sprake is van aanzienlijke uniformiteit binnen dit woningen segment. Voor een succesvolle investering spelen factoren zoals locatie, huurprijs, serviceniveau en merkbekendheid een cruciale rol.

Naast de verhuurbaarheid van recreatiewoningen is ook de waardeontwikkeling een aantrekkelijk aspect voor investeerders.

Volgens cijfers werd een recreatiewoning in 2022 gemiddeld verkocht voor 223.000 euro, wat een stijging van 25 procent betekent ten opzichte van het voorgaande jaar.

De groeiende vraag naar recreatiewoningen komt voornamelijk vanuit het buitenland.

Volgens het Bureau voor Toerisme wordt verwacht dat ruim 70 miljoen internationale gasten Spanje zullen bezoeken, een stijging van 28 procent ten opzichte van het vorige jaar dus een risico vrij investering.

Vooral Duitsers tonen een groeiende interesse, met naar schatting 7 miljoen Duitse gasten die dit jaar naar Spanje zullen komen.

Deze stijgende toerismecijfers zijn een belangrijke groeimotor voor de recreatiewoningenmarkt, waardoor het een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid blijft.

Het rendement kan zo op jaarbasis namelijk mooi oplopen!

Naast het potentiële voordeel van waardestijging, biedt een vakantiewoning  ook een aantrekkelijke mogelijkheid om extra inkomsten te genereren door middel van verhuur.

Hoewel het essentieel is om vooraf grondige berekeningen te maken, blijkt de uiteindelijke waarde van de investering vaak pas achteraf.

Tegenvallers kunnen zich voordoen, maar het is van belang om niet ontmoedigd te raken.

Voor zakelijke beleggers die van plan zijn een tweede woning als een zakelijke investering te benaderen, waarbij het zelfs niet noodzakelijk is om er zelf veel te verblijven, wordt de waarde van een vakantiehuis al snel duidelijk.

Een dergelijke investering wordt niet alleen gemotiveerd door financieel rendement, maar ook door de zakelijke kansen en het potentieel voor duurzame groei.

Grijp deze kans om te investeren  dat niet alleen rendabel is, maar tevens een waardevolle toevoeging vormt aan de zakelijke strategie.

Nu een mooie nieuw project onder de zon Mail ons en wij nemen contact met u op !

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken