Succesvol restaurant in Spanje beginnen

  • door Pablo
  • 2 maanden geleden
  • Artikel
  • 1
Horeca spanje

Bijna de helft van iedereen die in de horeca werkt, heeft als grote droom om ooit een eigen restaurant te beginnen maar dan in Spanje.

Maar het starten van een eigen horeca bedrijf in Spanje is niet zonder risico’s. Hoe zorg je dat jouw restaurant in Spanje een succes wordt?

Vanzelfsprekend is elke klant belangrijk voor jou, maar sommige gasten kunnen zelfs een sleutelrol spelen in het succes van jouw restaurant in Spanje.

Ik begroette in mijn restaurant een man aan de bar, we maakten een praatje en hij vroeg of ik er wel eens aan had gedacht om ons concept ook in Spanje uit te rollen.

Je raadt het al, inmiddels hebben we onder andere door deze gast een goedlopende zaak in Spanje. Welke les kun je hieruit trekken? Behandel elke klant alsof hij een sleutelrol voor jou kan spelen, je weet maar nooit waar het toe leidt.

Toen mijn vrouw en ik op huwelijksreis in Spanje waren, aten we bij een klein lokaal restaurant.

Bij binnenkomst werden we persoonlijk welkom geheten en kregen we beiden een glas Spaanse cava van de zaak. Toen ik later aan de manager vroeg hoeveel hij in die  Spaanse cava investeerde, vertelde hij dat het neerkwam op zo’n 30 flessen op een avond én dat het die investering dubbel en dwars waard was. Probeer dit soort sympathieke gebaren in te bouwen in je concept; ze zullen je gasten nog lang bijblijven.

Natuurlijk moet je je service en kwaliteit uiterst serieus nemen, maar jezélf niet. Wees niet te gestructureerd of te netjes. Hoe minder serieus je jezelf neemt, hoe meer plezier je met je gasten zult hebben. En hoe oprechter zij jouw restaurant zullen ervaren.

Natuurlijk dragen meerdere aspecten bij aan het succes van een restaurant of bar in Spanje.

Compare listings

Vergelijken
Open chat