BUSINESS – ONROEREND GOED REIS

horeca spanje gulliver reizen

 

 

 

 

Dit is het moment om te ondernemen en te investeren in Spanje!!

GOED BEGONNEN IS HALF GEWONNEN!

Investeren in Spanje

Op zoek naar een investering of een object voor alleen eigen gebruik in Spanje?

25 t/m 29 oktober 2022 Meld je aan info@horeca-spanje.com

 Onroerend goed kopen in Spanje is nog nooit zo populair geweest. De combinatie zon, zee en strand maakt van Spanje een zeer populair vakantieland. Bovendien is het leven er zo’n 30% tot 40% goedkoper dan in Frankrijk en Italië.

Reken daarbij dat de prijzen een stuk lager liggen dan in die landen.

En u begrijpt waarom onroerend goed in Spanje kopen erg in trek is.

De gemiddelde prijs per vierkante meter hangt af van de regio waarin je onroerend goed koopt in Spanje.

De prijzen op de Balearen (bv Ibiza, Mallorca) en in de steden als Barcelona

Madrid liggen een stuk hoger (gemiddeld 2275 euro per vierkante meter) dan op de Canarische Eilanden.

En aan de Costa Blanca (gemiddeld 1200 à 1300 euro per vierkante meter). De laatste gebieden zijn bijgevolg populairder.

De Costa Blanca staat met stip op één.

Er is overigens een groot verschil tussen de Costa Blanca en de Costa del Sol.

Aan de Costa Blanca (van Alicante tot Cartagena en Murcia) zijn woningen goedkoper en kunt u een nieuwbouwobject kopen en voor minder dan 200.000 euro.

Een bestaand (resale) object welke aan de west europesche eisen voldoet kan worden aangekocht vanaf 65.000,- Aan de Costa del Sol (Marbella e.o.) loopt het al snel op tot 420.000 euro en meer.

Mede door de wetenschap van investeerders dat de coronaperikelen hebben geleid dat toeristen niet meer in overvolle hotels willen verblijven.

Maar een eigen onderkomen wensen, maakt het dat appartementen het meest in trek zijn. De huur-rendementen op appartementen in de Costa Blanca zijn ronduit hoog te noemen!

Ook voor onroerend goed handelaren bied de Costa Blanca zeer goede kansen.

Kopen in het najaar/winter als de prijzen lager zijn dan in de zomer en verkopen in het voorjaar is de methodiek om zeer goede resultaten te behalen.

 

Het “flippen” (kopen > renoveren >verkopen) van onroerend goed in Nederland is heel moeilijk geworden door de investering welke gedaan dient te worden i.v.m. zeer hoge personele kosten (als we al een aannemer/klusbedrijf kunnen vinden) alsmede materiaalkosten welke explosief zijn gestegen in de laatste jaren. In Spanje zijn de personele lasten alsmede de materiaalkosten op een veel lager prijsniveau waardoor het rendement op “flippen” overtreffend hoger is dan in Nederland. Er zijn diverse locaties waar zeer goede cashflow dankzij winstgeneratie op korte termijn met onroerend goed flippen mogelijk is aan de Costa Blanca en de Costa Calida.

Compare listings

Vergelijken
Open chat