Een horecazaak overnemen spanje

horecabedrijf overnemen spanje

Er zijn maar weinig horecaondernemers in spanje die de eerste zijn om een horecaonderneming te beginnen in een pand. Je ziet vaker dat een ondernemer een pand en/of het bijbehorende bedrijf overneemt van iemand en van daaruit z’n eigen concept opbouwt.

Ondanks de coronacrisis willen nog steeds veel ondernemers een horecazaak overnemen in spanje. Desalniettemin is de stijgende lijn in het aantal overnames en fusies in de horeca hier in spanje.

De verwachting is wel dat deze stijging zich weer snel zal herpakken. Wil jij ook een horecazaak overnemen in spanje, maar weet je niet waar te beginnen?

De voordelen van een horecazaak overnemen

Het kan als horecaondernemer heel interessant zijn om een bestaande horecazaak over te nemen, want het fundament staat er al. Je zult er natuurlijk nog genoeg aan moeten veranderen om het passend te maken voor jou concept, maar het kan een fijne boost zijn om te beginnen met een horecazaak over te nemen waarvan de basis al aanwezig is.

Zo vind je horecazaken ter overname 

Horecamakelaars hebben een breed aanbod aan horecazaken die te koop staan. Zij zijn gespecialiseerd in de markt én de industrie, en kunnen je dan ook van het juiste advies voorzien. Ze helpen je bijvoorbeeld met verzekeringen, een aankoopmakelaar, taxaties en financiering http://www.horeca-spanje.com/

De waarde van het bedrijf bepalen

Om de waarde van het bedrijf te kunnen bepalen, moet je weten of enkel het bedrijf verkocht wordt of ook het pand.

Een bedrijf bestaat uit goodwill en inventaris ligging.

Het pand staat hier los van, en het komt dan ook vaak voor dat de huidige eigenaar van het bedrijf niet de eigenaar van het pand is.

In dat geval wordt het bedrijf gekocht, terwijl het pand nog steeds gehuurd moet worden. De reden achter deze constructie heeft vaak te maken met kapitaal: er is natuurlijk minder direct kapitaal nodig om een pand te huren dan om het ook aan te moeten schaffen. In dit geval wordt de waarde van het bedrijf gebaseerd op de marktwaarde van de inventaris.

Volgend bericht

Horeca bedrijf in Spanje

Compare listings

Vergelijken
Open chat